Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ο Χορός της Κερασιάς

Το δωμάτιο σαν εγκαταλελειμμένο πριν από εβδομήντα χρόνια. Οι βελούδινες κουρτίνες τραβηγμένες κρύβουν τα χτισμένα παράθυρα. Κάθεται μπροστά στον καθρέφτη με το βαρύ γύψινο κάδρο προσηλωμένος στο γουδί. Αψιδιά, αλεύρι, μανδραγόρας. Με περίσκεψη απλώνει την πομάδα.

Πρώτα στο πρόσωπο. Η αλοιφή κάνει ρυάκια που βαλτώνουν στις ρυτίδες του. Είναι περίεργο πως μετά από κάποια ηλικία η μάσκα σε κάνει να μοιάζεις γηραιότερος. 

"Την επόμενη φορά να θυμηθώ να βάλω λίγο μελισσοκέρι". 

Μετά στο σώμα. Αγγίζει τις ουλές του. 

"Οι πληγές μου είναι δύο ειδών, του θανάτου και της αγάπης. Για τις πρώτες οι φίλοι με είπαν ήρωα, για τις δεύτερες παιδεραστή και προδότη. Πλέον δεν ξεχωρίζουν".

Ο Μέγας Στρατηγός έφιππος περιμένει τον άρχοντα στην πύλη. Η εκπαίδευση στο δάσος θα διαρκέσει δύο μήνες. Κάθε νύχτα, δίπλα στο ποτάμι, κάτω από την μεγάλη κερασιά απλώνει το φαρδύ μανίκι του κιμονό του να ξαπλώσει ο πρίγκιπας. Κάθε πρωί, βρίσκει το μαύρο ρούχο ανθισμένο. 




Τελειώνει το βάψιμο, βάζει την πανοπλία του φακίρη. Κράνος, θώρακας, γάντια και περικνημίδες από καρφιά. Κάτι σαν μοναχός-πολεμιστής, ίσως βασιλικός γελωτοποιός, σίγουρα ζητιάνος. Και σήμερα θα προσκαλέσει με μανία τους περαστικούς να του πετάξουν σάπια φρούτα.

"Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις;"


2 σχόλια:

  1. ὑπό μανδραγόρα καθεύδεις οὕτε τὢν ἐπιορκούντων ἀκούεις οὕτε τούς ἀδικούντας ἐπισκοπεῖς.

    Εξαιρετική σύλληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, γειά σας Κύριε Ασκόμπαφλε. Θα ήθελα παρακαλώ να μου δημοσιεύσετε το παρακάτω απόσπασμα εάν κρίνετε οτι ανταποκρίνεται στο επίπεδο των δημοσιευμένων ποιημάτων σας! Δυστυχώς δεν είναι δικό μου αλλά διαβάζοντας το, μου δημιουργεί ένα πολύ όμορφο συναίσθημα που θα ήθελα να μοιραστώ με την εκλεκτή ομάδα σας. Ευελπιστώ την επόμενη φορά να προσφέρω κάτι πιο πρωτότυπο. Σας ευχαριστω απο την μακρινη Αϊόβα.

    "Ὅπως ὅταν
    γυρίζεις ἀπ᾿ τὰ ξένα καὶ τύχει ν᾿ ἀνοίξεις
    παλιὰ κασέλα κλειδωμένη ἀπὸ καιρὸ
    καὶ βρεῖς κουρέλια ἀπὸ τὰ ροῦχα ποὺ φοροῦσες
    σὲ ὄμορφες ὧρες, σὲ γιορτὲς μὲ φῶτα
    πολύχρωμα, καθρεφτισμένα, ποὺ ὅλο χαμηλώνουν
    καὶ μένει μόνο τὸ ἄρωμα τῆς ἀπουσίας
    μιᾶς νέας μορφῆς."

    ΑπάντησηΔιαγραφή