Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΚΕΡ

το πόκερ της λήθης
Γερασμένες μάγισσες φοράνε πρόσωπα αγγέλων παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, «ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΑ» 


Η παρτίδα είναι στημένη, η σεξουαλικότητα επίπλαστη το γνωρίζουν, επιμένουν 


Μέχρι να τις ρίξουν στην πυρά 


Νέος Αιώνας 


Φύλα το λαιμό σου από δαγκωματιές

15 σχόλια:

  1. Ροβεσπιέρε, κάθε νέα σου ανάρτηση αποδεικνύει όλο και περισσότερο την αρτιότητά σου τόσο στην τεχνική όσο και στον τρόπο προσέγγισης της θεματολογίας.
    Αν και σε πρώτο πλάνο το έργο σου με πηγαίνει πίσω στην μελαγχολία των εορτών, δεν σου κρύβω ότι σκέφτηκα πως, πίσω από ΟΛΟ ΑΥΤΟ κρύβεται (άραγε) μια απάντηση στη συνέντευξη της Ίριδας. Αυτό το "σεξουαλικότητα επίπλαστη" με παραπέμπει σε μια αυστηρή κριτική που είχες κάνει για τη συλλογή της "Χιμαιρικά Ερέβη", σε μια περίοδο μάλιστα που οι δυο σας είσασταν αρκετά κοντά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ.Carlina με ολο το σεβασμό θα ήθελα να σας επισυμάνω οτι το blog του ασκόμπαφλου δεν ειναι για να βγάζουμε τα άπλυτα του καθενός στη φόρα. Πολλοι ποιητές μιλάνε με το έργο τους .
    Και η αδερφή μου ειχε πολύ έντονη προσωπική ζωή αλλα αυτο δεν μπορεί να μας πει κατι για το ανεκτίμητο έργο που άφησε πίσω της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. timoume thn mnhmh kai ta poihmata ths k xatziaggelou alla otan exeis empateia gia kapoion sygkekrimeno logo auto prepei na legetai,den mporeis na skabeis ton lako tou allou epeidh se aperipse os erotiko suntrofo,bravo sthn kyria carlina gia thn diapistosh kai sygxarhthria gia th douleia ths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισιδωρος Καταλακης Παρισις4 Ιανουαρίου 2012 στις 3:34 μ.μ.

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΚΥΡΙΑ Ε.ΧΑΤΖΙΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙ ΠΕΘΑΝΕ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ?ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΜΑΣ ,ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ,ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΗΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλη αυτή η κατάσταση με λυπεί ιδιαιτέρως. Πραγματικά, θεωρώ ότι απογοητεύουμε τους αναγνώστες μας που ψάχνουν σε εμάς μια όαση πολιτισμού. Θα ήθελα να παρατηρήσετε ότι το σχόλιό μου αναφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ διάλογο που είχε ανοίξει μεταξύ Ίριδος και Ροβεσπιέρου στο Παρίσι, την περίοδο κυκλοφορίας του "Χιμαιρικά Ερέβη". Αν έγινε αναφορά στην προσωπική τους σχέση (την οποία ποτέ δεν έκρυψαν εξάλλου) ήταν ακριβώς για να υπογραμμίσω ότι η λογοτεχνική κριτική του Ροβεσπιέρου ήταν ιδιαίτερα δριμεία παρά την σχέση που διατηρούσαν. Carlina.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ίριδα, ο Ροβεσπιέρος, η Carlina, η κ. Ε. Χατζιαγγέλου, ο κ. Καταλάκης-Παρίσης γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι καλλιτέχνες είναι ψυχές -βασανισμένες πολλές φορές- αλλά ελεύθερες από μικροαστικούς νόμους και συμβάσεις. Οι αναφορές στην προσωπική ζωή και στις προσωπικές σχέσεις του ποιητή έχουν αξία -στο ιστολόγιο αυτό- μόνον εφόσον επιδρούν στο έργο του ποιητή και εξηγούν ορισμένες επιλογές του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παιχνίδι μπορεί να είναι στημένο αλλά σημασία δεν έχει να έχεις πάντα το καλό χαρτί.. καμιά φορά αρκεί να παίξεις καλά με άσχημη μοιρασιά… αξίζει να επιμένεις ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ma epitelous to koino sas to endiaferoun ta erga sas kai oxi ta koutsompolia sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι συγκλονιστικό αυτό που μόλις συνέβη ,τρεμώ ακόμα απ τη συγκίνηση αλλα ήθελα τόσο να το μοιραστώ μαζί σας γιατί εσείς μόνο θα μπορούσατε να καταλάβετε και να απλώσετε το χερι και να χαιδεψετε αυτο τα ποιήματα που βρηκα της γλυκιας μου ευγενιας στο παλιο σκονισμένο μπαούλο που ηταν της μαμας μας ,θα ήθελα να σας απαγγείλω μόνο μερικούς απ τους στίχους που ειναι υπογεγραμμένοι με ημερομηνία λίγο πρίν πεθάνει ,ειναι πολύ συναισθηματικα φορτισμένα ,γιατί η αρρώστια είχε δηλητηριάσει την ψυχή και το μυαλό της ,τους τελευταίους μήνες είχε γίνει σκιά του εαυτού της, σας παραθέτω μερικούς απ τους στίχους

    λιγες μονο γραμμες απ το εργο θανατε θελω να σε σκοτώσω.
    Θα ηθελα να ανακοινωσω στα ιδρυτικά μέλη του Ασκόμπαφλου οτι το επόμενο βήμα μου θα ειναι να ψαξω να τα εκδώσω σε κάποιον απ τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους, αλλα θα ήθελα πρώτα να ακούσω και την δική σας οικονομική προσφορά,να ξέρετε παντως οτι εμενα με ενδιαφέρει πάνω απ 'όλα κυρίως να τιμήσω το έργο της πολυαγαπημένης μου τζενούλας οπως την φώναζα χαιδευτικά.
    Στείλτε μου άμεσα μήνυμα στο e.xatziaggelou@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για κάποιον ανεξήγητο λόγο οι στίχοι απ το ποίημα της δεν γράφτηκαν στο προηγούμενο μήνυμα μου τους γραφω ξανα εδω
    <αγαπάω τον ουρανό
    πάρε με Αγλαία μη φοβάσαι
    σχίσε με, σκοτωσέ με
    τι περιμένεις ?
    θέλω να γαμηθώ αλλα ειμαι νεκρή
    φέρτε μου τον χάρο να γαμηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κροκόδειλος και Ασπιρίνη
    ω τι παράξενο ζευγάρι
    θα σου αγοράσω το σκυλάκι που πάντα ήθελες
    και δύο ανώνυμα μπλε τριαντάφυλλα
    έτσι για να παρηγορίεσαι
    που δεν κατάφερες ποτέ να με αγαπήσεις
    και που αυτός ο αναθεματισμένος
    ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
    σε έπιανε πάντα στη ζούγκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμολέοντα, long time no see...βλέπω δεν εγκαταλείπεις την εξωτική σου ποίηση, γλυκέ Gauguin της πένας...

      Διαγραφή
  12. "Φύλα το λαιμό σου από δαγκωματιές "
    ή μήπως καλλίτερα
    Φίλα τον λαιμό μου με δαγμωματιές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ, με λίγες λέξεις γίνατε ο δήμιος κάθε ποιητικής σύμβασης.. Στη λαιμητόμο λοιπόν, Δαγκώστε μας...

      Διαγραφή
  13. KAIMETA LENE POS OI POIITES EINAI ANTHROPOI TOU PNEVMATOS KAI DEN KSEKATINIAZONTAI.. TRIXES KATSARES...

    ΑπάντησηΔιαγραφή